Όταν η αγάπη για τον συνάνθρωπο γίνεται έμπνευση για μια μεγάλη αλλαγή!

Όταν η αγάπη για τον συνάνθρωπο γίνεται έμπνευση για μια μεγάλη αλλαγή!

Δεν υπάρχει τίποτε ομορφότερο από τη χαρά που νιώθει κανείς, όταν προσφέρει βοήθεια σ’ αυτούς που τον χρειάζονται! Είναι το συναίσθημα της ψυχικής ισορροπίας και της πληρότητας που αισθάνεται ένας άνθρωπος, όταν δίνει απλόχερα στήριξη και αγάπη όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο Αριστοτέλης αιώνες πριν είχε διδάξει πως «η μόρφωση του μυαλού χωρίς τη μόρφωση της καρδιάς δεν είναι καθόλου μόρφωση». Οι αξίες του αλτρουισμού, της ανιδιοτέλειας και της φιλανθρωπίας ενδυναμώνουν μια κοινωνία και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας. Είναι ο ίδιος δρόμος της άνευ όρων αγάπης που δίδαξε με το παράδειγμα ζωής του ο Ιησούς. Η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο ανακηρύχτηκε μέσα από τις πράξεις του Ιησού σε έναν ανώτερο τρόπο ζωής που οδηγεί τελικά στην πραγματική ευτυχία!

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν ο Αλέκος και η Ναυσικά, ένα ζευγάρι Ελλήνων, που πήραν την απόφαση ταξιδέψουν ως την Τανζανία, μια φτωχή χώρα της Αφρικής και να χτίσουν εκεί από το μηδέν ένα ορφανοτροφείο για τα παιδιά που ζουν χωρίς οικογενειακή θαλπωρή.

Τέτοιου είδους έργα είναι άξια θαυμασμού, γι’ αυτό και τη στιγμή που ο Χρήστος Γκουλέτσας, χημικός μηχανικός και ιδιοκτήτης της εταιρίας οικολογικών προϊόντων Egreeno, ήρθε σε επαφή με το ζευγάρι, ήταν αδύνατο να μείνει ανεπηρέαστος. Έχοντας και ο ίδιος την πεποίθηση πως «πρέπει να επιστρέφουμε πίσω στους ανθρώπους την αγάπη που λαμβάνουμε, για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος», θέλησε να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο σε αυτήν την όμορφη προσπάθεια.

Έτσι αποφάσισε πως το 3% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών Egreeno θα προσφερθεί στο ελληνικό ορφανοτροφείο Τανζανίας «Τ.Ο.Μ.» με την ευχή για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Τέτοιες μικρές αλλά σημαντικές κινήσεις μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη για μια μεγαλύτερη αλλαγή! Όταν ο σκοπός είναι τόσο υψηλός, ακόμα και η παραμικρή ενέργεια που γίνεται με αίσθημα ανιδιοτέλειας μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για κάτι ρηξικέλευθο που θα έχει άμεσα θετικές συνέπειες στον άνθρωπο!

Το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αγάπης απέναντι στον συνάνθρωπο που διακατέχει όλη την ομάδα της Egreeno αποτελεί καθημερινό κίνητρο που καθοδηγεί τις επιλογές μας. Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρία μας δεν αποσκοπεί απλώς να επιδείξει φιλανθρωπικό έργο, αλλά έχει επιλέξει να «οικοδομήσει» όλη την επιχειρηματική της στόχευση πάνω στις υψηλές αξίες της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Στηρίζοντας με κάθε τρόπο τις βάσεις της κοινωνίας και βοηθώντας αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη, αισθανόμαστε σίγουροι ότι επενδύουμε το μέλλον μας σε αναλλοίωτες και σταθερές αξίες!

Ο στόχος της Egreeno δεν περιορίζεται στη δημιουργία μιας φυσικής σειράς απορρυπαντικών. Πολύ περισσότερο φιλοδοξεί να εμφυσήσει το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και να το αναδείξει σαν δρόμο που οδηγεί στην αληθινή ψυχική ευτυχία!